04 feb 17.00

Teater, "Stormen"

Här är det

En pjäs av Shakespeare.

Våren 2017 turnerar Riksteatern och Örebro länsteater med "Stormen" - en av Shakespeares mest älskade pjäser. Föreställningen spelas på Frövifors Pappersbruksmuseum i anslutning till kulturevenemanget ”Vinterspår”.
Frövifors Musikkår spelar före föreställningen kl 16.00-16.45.

Ett skepp förliser i en storm och dess passagerare spolas i land på en mystisk ö. Isolerade från varandra vet de inte vem som överlevt, och om de någonsin ska kunna komma därifrån. Ön blir en plats för dem att rannsaka sig själva och börja fantisera om andra sätt att leva. En furste börjar drömma utopiska drömmar. Ett kungabarn upptäcker glädjen i enkelheten och det hårda arbetet. En narr och en drucken betjänt vill använda öns resurser för fullt tills de tar slut. Men över alltsammans vakar trollkarlen Prospero med sina hårt tuktade naturandar och en plan för att återta makten.

Det blir en fri tolkning med samtida relevans, utan att frångå originalets sagoskimmer. Pjäsens tema om självrannsakan och försoning talar starkt till vår tid. I Michael Cockes regi blir det en magisk föreställning i Prosperos anda med oväntade förvandlingar och mycket musik.

Medverkande: Malin Berg, Christer Christensson, Mats Jäderlund, Hanna Lekander, Linus Lindman, Aja Rodas och Simon Rodriguez. Regi: Michael Cocke.

Arrangörer: Frövifors Pappersbruksmuseum och Frövi Kulturförening.

Här är det

Information

PRIS:

150 KR

 

BESKRIVNING:

Biljetter säljs på Frövifors Pappersbruksmuseum, ICA Supermarket Näsbyhallen i Frövi samt på Lindesbergs stadsbibliotek

Föreställningens längd: 2 timmar och 30 minuter inkl. paus